Beschermd wonen Volwassenen

Mensen zonder woning en met complexe problemen, zoals psychiatrische problemen, verslaving en licht verstandelijke handicaps, bieden wij onderdak en begeleiding. Dit noemen wij ‘beschermd wonen’.

Elke bewoner krijgt een begeleider die op afspraak langskomt en oog heeft voor de eigenheid van de bewoner. Samen stellen ze een concreet en haalbaar begeleidingsplan op met persoonlijke doelen. Ook kijken ze naar toekomstige woonvormen.

Op de woonlocatie werken onze ondersteunende begeleiders met de bewoners aan hun praktische vaardigheden. Het runnen van een huishouden, gezond eten en persoonlijke hygiëne zijn de belangrijkste thema’s. De activiteitenbegeleiders begeleiden de bewoners bij het vinden en behouden van werk of dagbesteding. 

We bieden verschillende vormen van dagbesteding aan op de woonlocatie. De bewoners kunnen bijvoorbeeld meehelpen met koken of meedoen aan creatieve workshops. Bewoners helpen ook mee met het schoonhouden van de stad in onze veegploegen en met het onderhouden van openbaar groen. Kijk voor meer informatie over onze projecten en activiteiten bij begeleid aan de slag.

Locaties beschermd wonen

Op de volgende locaties bieden we ‘beschermd wonen’ voor dak- en thuisloze volwassenen aan:  

  • Jan Rebelstraat
  • G.J. Scheurleerweg

De woonlocatie aan de Jan Rebelstraat in Amsterdam Nieuw-West biedt onderdak aan 75 mensen. Dit pand is modern ingericht en biedt goede faciliteiten. Grote gemeenschappelijke ruimtes bieden plek voor dagbesteding, activiteiten en recreatie. Onze bewoners hebben een eigen voordeur. We hebben hier twee soorten appartementen; klein met kitchenette en eigen badkamer en appartementen met een eigen kamer met wastafel. In dit laatste geval  deelt een aantal bewoners dan ruime keukens en badkamers met elkaar.

Aan de G.J. Scheurleerweg bieden we onderdak aan 50 volwassenen. De bewoners beschikken hier over een eigen appartement met badkamer, kitchenette en een kleine tuin. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van een grote gezamenlijke woonkamer, twee grote eetkeukens en een aparte activiteitenruimte.