Sociale Firma’s

De sociale ondernemingen Rambler, CREA8 en Loenatix bieden jongeren de gelegenheid om te ontdekken wat ze kunnen en leuk vinden. Ze doen dit in hun eigen tempo en met persoonlijke begeleiding. De jongeren doen werkervaring op en vergroten hun (praktische) kennis en vaardigheden.

Deze sociale ondernemingen werken nauw samen met perMens: de ondernemingen begeleiden het werk, perMens biedt psychosociale ondersteuning.

Modeontwerpen bij Rambler

Rambler is een sociale onderneming voor creatieve, expressieve jongeren van 17 tot 30 jaar met een hart voor mode. Deze jongeren gaan niet naar school of hebben geen vast werk. Ze volgen in de studio op de Zeedijk persoonlijke trajecten waarin ze kleding leren ontwerpen. De goedgekeurde ontwerpen gaan in productie. Naast het ontwerp en de productie, werken de jongeren mee aan de verkoop, marketing en zelfs de bezorging van de kleding. De werkomgeving, pal in het centrum van Amsterdam, is internationaal georiënteerd: Rambler heeft ook een studio in Berlijn en New York.

Ontmoet de Ramblers en bekijk hun eigenzinnige collecties op de website van Rambler.

3D-printen bij CRE8

CRE8 is een 3D-printbedrijf dat werkt met creatieve jongeren die niet naar school gaan of geen vast werk hebben. Deze jongeren leren in een persoonlijk traject verschillende technieken. Ook leren ze om producten te ontwerpen en om de printmachines te bedienen. Daarnaast werken ze mee aan de verkoop, marketing en bezorging. CRE8 heeft naast een webshop ook een cadeauwinkel in hartje Amsterdam.

Benieuwd naar de makers en hun creaties? Bekijk de website van CRE8.

Loenatix

Loenatix is een sociale onderneming die bestaat uit een T-shirtmerk, een shop en zeefdrukkerij. Het bedrijf maakt duurzame en Fair Trade ‘shirts with a story’.

In de drukkerij leren jongeren en volwassenen die niet naar school gaan of geen vast werk hebben, textiel bedrukken met zelfontworpen prints. In een paar dagdelen per week leren ze gaandeweg alle kneepjes van het grafische vak.

Ieder T-shirt is uniek en met de hand bedrukt. Ook wij, de medewerkers van perMens, dragen de truien en T-shirts van Loenatix!

Bekijk hier de webshop van Loenatix.