Straathoekwerk

We werken voor en met jongeren en jongvolwassenen van 12 tot 27 jaar. We zijn in de wijk, op sportvelden, in parken, bij sportscholen en op andere plekken waar jongeren komen.

Als straathoekwerkers (Streetcornerwork) zijn wij herkenbare gezichten op straat. We leggen contact met jongeren en bouwen een vertrouwensrelatie op. Samen brengen we in kaart wat er speelt in hun leven: wat is de situatie thuis, op school of op werk?

Voor situaties met schulden, verslavingen en sociale situaties zoeken we de juiste begeleiding. Hoe kunnen we het netwerk – van perMens als organisatie, in de wijk en van de jongere zelf – inzetten om het leven van de jongeren weer op de rit te krijgen? Door samenwerking met onze collega’s en onze netwerkpartners kan voor elke cliënt de juiste begeleiding geboden worden!

Als jongeren het fijn vinden, gaan we met hen mee naar belangrijke afspraken. We geven ook voorlichting en trainingen aan andere jeugdwerkers. Met een kantoor in de wijk blijven we zichtbaar en herkenbaar aanwezig op vaste plekken in de stad.

Meisjes en jonge vrouwen

Straathoekwerk (Streetcornerwork) meiden is een specialisatie binnen het straathoekwerk. Deze doelgroep is in tegenstelling tot de groep jongens minder op straat te vinden. Dit vraagt om maatwerk in de wijze waarop we hen opzoeken en benaderen. Speciaal voor deze meiden organiseren we aantrekkelijke activiteiten om te ondersteunen, informeren en coachen bij o.a. zwangerschap, veiligheid, school, opvoeding en opbouwen van een sociaal netwerk.

Een mooi samenwerkingsinitiatief van perMens met Startpunt (Stadsdeel Nieuw-West), is bijvoorbeeld de meidenbus. Dit is een mobiel kantoor voor alle jonge vrouwen in Amsterdam Nieuw-West. Soms vinden meiden het spannend om hun hulpvragen thuis of op school te bespreken. Of ze weten niet bij wie ze terecht kunnen met hun vraag. De meidenbus is een veilige plek waar ze terecht kunnen met hun (hulp)vragen.