Wie zijn wij?

perMens is een welzijnsorganisatie in Amsterdam en is ook actief in Haarlem, Heemstede, Velsen, Zandvoort en Uithoorn. Wij werken voor en met mensen. In situaties waarin mensen het zelf niet meer redden, staan wij naast hen. Samen kijken we naar wat nodig is om weer op eigen benen te staan.

We werken op basis van drie pijlers:

In de buurt

perMens werkt in het hart van de samenleving. We komen bij mensen thuis, we ontmoeten elkaar in onze woonvoorzieningen, de buurtkamers, of op straat. Met onze gebiedsgerichte aanpak bouwen we voortdurend aan ons netwerk en versterken we het contact met onze cliënten en met elkaar. Onze cliënten stimuleren we eveneens om hun netwerk te versterken of ontwikkelen.

Oplossingsgericht

We kijken om ons heen, in de buurt, in Amsterdam en daarbuiten. We hebben oog voor wat speelt in de maatschappij en doen wat nodig is voor mensen die wij begeleiden. Ook als de oplossing net buiten de kaders ligt. Een rauw randje of sprong in het diepe? Daar schrikken wij niet van.

Vasthoudend

Een welzijnsorganisatie is geen gebouw, en een mens is geen dossier. Wij erkennen de problemen en richten ons op de mens met al zijn unieke talenten en mogelijkheden. We luisteren en staan naast de cliënt zolang dat nodig is. We houden vast en stimuleren onze cliënten om in beweging te komen. Iedere stap telt, groot of klein. Zolang je ‘m maar zet. Daar gaan we voor, met elkaar.