Ruigoord Conferentie 2023

Op 30 augustus was het alweer zover, de conferentie waar iedereen op zat te wachten! De Ruigoord conferentie, een samenkomst voor alle mensen die bij perMens in zorg zijn. Een dag van weerzien en ontmoeting, ontspanning en inspanning, meningen en ideeën.

Het thema dit jaar: Bouwen aan de toekomst, omdat er in Noord gebouwd wordt aan een nieuwe accommodatie en in Nieuwe West plannen zijn voor de Jan rebel, buurtkamers die opgezet worden. Maar ook…. Hoe bouwen onze mensen aan de toekomst voor henzelf en/of ook voor anderen?

Bij de inschrijving kreeg iedere bezoeker (ook de kleintjes) een heuse bouwhelm en oranje hesje uitgereikt.

In de ochtend kon iedere bezoeker zijn idee voor de toekomst naar voren brengen. Onder leiding van Jeffrey Spekkers (algemeen bestuurslid van de Cmr) Een commissie met Rob Volmerink, Marlous de Ridder en Charles Hendriks maakte een keuze uit 17 ideeën.

Drie ideeën worden meteen opgepakt:

  1. Een klussenteam
  2. Een jobcoach
  3. Organiseren van sportactiviteiten

De andere ideeën worden op een later tijdstip besproken.

Ook dit jaar hadden we kunstuitingen van bewoners en mensen die iets met perMens hebben. Een hoek in de kerk was daarvoor vrijgemaakt.

Bijzonder op deze conferentie was de aanwezigheid van de moeders (uit de crisisopvang) en hun kinderen. Op het terrein van Ruigoord stond dan toch ook een groot luchtspringkasteel! Een enorme ballenbak voor de kleintjes, skippyballen en in de middag een voorstelling van goochelaar & illusionist Tim Slaats. Een kleurplaatteken wedstrijd voor de kleintjes (ieder kind wint)

Na een regenachtige ochtend brak de zon rond het middaguur volledig door…de goed verzorgde barbecue versterkte de mens en de zon deed de stemming goed.

De schmink dames hadden het druk met de kinderen en vooral ook de volwassenen bezoekers.

In de middag een heuse live band…DAVES uit Groningen. Een achtkoppige band die succesnummers van David Bowie speelden. De jaarlijkse tombola bracht alle bezoekers in de kerk. Eindelijk na vijf jaar heb ik een prijs gewonnen aldus één van de bezoekers. En zoals elk jaar werd de conferentie afgesloten met het drinken van een borrel.