Vacature-categorie: Straathoekwerk

Praktijkonderzoeker

12 uur | Amsterdam Oost en Zuidoost

Vind jij het leuk om praktijkgericht onderzoek te doen in een dynamisch werkveld naar maatschappelijke vraagstukken? Ben jij goed overzicht creëren in complexe situaties? Ben jij bedreven in of wil je je ontwikkelen in praktijkgericht onderzoek met en voor het werkveld? Vind jij het ontrafelen van complexe vraagstukken interessant en heb je ideeën over hoe ideeën te implementeren in de praktijk of in beleid?

Wij zijn op zoek naar een praktijkonderzoeker (junior) voor 12 uur.

Lees meer

Veldwerkers VA

32 of 36 uur | Geheel Amsterdam en Zuidoost

Spreekt bezoeken aan politiebureaus, isoleercellen en klinieken jou aan? Ben jij avontuurlijk en wil je geen dag hetzelfde, dan is deze uitdagende baan geschikt voor jou. Omdat we met mensen werken met een veelvoud aan complexe problematiek, is iedere casus weer een uitdaging. Wil jij kennismaken met een sociale kaart die de reguliere kaarten overstijgt, dan ben jij bij Veldwerk Amsterdam op de goede plek.

Lees meer

Medewerker VIA Zuidoost

18 uur | Amsterdam Zuidoost

Een VIA professional begeleidt jongeren die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Je neemt daarbij alle leefgebieden in beschouwing: VIA is een integrale aanpak. Je staat naast de jongeren en motiveert hen om doelen te stellen en hun kansen te pakken. Je werkt outreachend: je gaat mee naar afspraken met de jongeren en legt regelmatig huisbezoeken af. Je werkt intensief samen met netwerkpartners: je sluit aan bij zorg-overleggen op mbo-scholen, werkt een dagdeel vanuit het Jongerenpunt van de gemeente en schakelt vaak met verschillende zorg- en welzijnsinstellingen. Geen dag is hetzelfde! Wil je het verschil maken in het leven van een jongere?

Lees meer

Trajectbegeleider NewFuture

28 uur | Haarlem en Velsen

Het doel van de Gemeente Haarlem, Gemeente Velsen en NewFuture is om jongeren tot 27 jaar een nieuwe kans op een frisse, schuldenvrije start te geven, zodat zij ongehinderd aan hun toekomst kunnen werken.

Als trajectbegeleider van NewFuture heb je met de jongere een uitgebreide intake waarbij de focus ligt op de financiële situatie van de jongere, maar waarin je ook de andere leefgebieden meeneemt. Kennis van de verschillende schuldhulptrajecten is hierbij een must en samen met de jongere maak je hierin een afgewogen keuze binnen de mogelijkheden die er zijn. Dit leg je vervolgens vast in een trajectplan en je registreert het hele traject in ons nieuwe registratiesysteem.

Lees meer

Office Assistent

18 uur | Amsterdam

Wij zijn op zoek naar een Office assistent voor ons projectteam Veldwerk Amsterdam. Ons team bestaat uit tien straathoekwerkers die actief zijn in alle stadsdelen van Amsterdam en zich richten op het opsporen en in contact komen met dak- en thuisloze personen die Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ) problemen hebben.

Lees meer

Coach PIT

24 uur | Haarlem

Het PIT is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd waarbij er zorgen zijn over het gedrag. De aanpak heeft als doel het bevorderen van de sociale competenties van deze kinderen.

Als PIT-coach werk je intensief samen met PIT-collega’s, basisscholen, kind en ouders, om vroegtijdig kinderen in beeld te krijgen die baat hebben bij de PIT-aanpak. Je analyseert de gezinssituatie en brengt de eventuele risicofactoren in kaart op basis van de beschikbare informatie. Je verzamelt informatie over de gezinssituatie middels huisbezoeken, contact met school en ketenpartners. Daarnaast leid je het minderjarige kind uit een gezin toe naar het door Universiteit Leiden uitgevoerde onderzoek op sociale leerbaarheid. Je zet de informatie uit het onderzoek en je omgevingsanalyse om tot een concreet plan van aanpak.

Lees meer

Bemiddelaar bij Bemiddelingspool

8 uur | Amsterdam Zuidoost

Ben jij een gedreven professional met een passie voor het oplossen van conflicten en het bevorderen van veiligheid? Wil jij een verschil maken in het leven van jongeren en hun gemeenschappen? Dan is de functie van Bemiddelaar bij de Bemiddelingspool Zuidoost iets voor jou!

Lees meer