perMens schakelt MokumMediation in op het moment dat er een conflict is of dreigt te ontstaan tussen een cliënt en zijn of haar (sociale) netwerk, waardoor de cliënt het risico loopt om dak- en thuisloos te raken.
Het doel van MokumMediation is (verdere) escalatie voorkomen en/of conflicten op te lossen en ervoor te zorgen dat iemand thuis kan blijven wonen.
Wat doet MokumMediation?
De mediator van MokumMediaton heeft ervaring in de hulpverlening, ervaring met de doelgroep, kent de sociale kaart en weet de weg in het sociale werkveld.
Ze krijgt partijen vaak snel om de tafel, weet gezamenlijke belangen boven tafel te krijgen en zo (dreigende) conflicten te voorkomen of op te lossen.
De mediator is een speciaal opgeleide bemiddelaar, een neutrale derde partij. Mediation vindt altijd plaats op een neutrale plek.
Voorbeelden MokumMediation
Voorbeelden van situaties waarin MokumMediaton toegepast wordt:
- In een thuis- of woonsituatie die uit de hand dreigt te lopen met als gevolg dat iemand niet meer thuis kan blijven wonen.
- Voor iemand die een begeleid woontraject volgt of in een instelling verblijft, in conflict raakt of dreigt te raken met medebewoners of begeleiders, waardoor het traject in gevaar komt.
- Het (opnieuw) betrekken van het netwerk van mensen om dak- en thuisloosheid te voorkomen.
- Om overbrugging te realiseren bij het netwerk zolang iemand op een wachtlijst staat voor een traject of woning.
Kijk voor meer praktijkvoorbeelden op mokummediation.nl
Methodiek
De methodiek die MokumMediaton heeft ontwikkeld, wordt in samenwerking met perMens beschreven.
Aanmelden en meer informatie
Wil je iemand aanmelden voor MokumMediaton? Of eerst meer informatie. Kijk op mokummediation.nl.