Intervisie als vrijplaats

Werkvelden / Deelnemers / Clienten / Professionals / Expertisecentrum / Over perMens / Nieuws / Vacatures / Werken
Mohamed is straathoekwerker in team Nieuw West. Voor hem is intervisie een vrijplaats waar alles gezegd kan worden. Het resultaat? Open en eerlijke communicatie in het team en betere hulp aan de jongeren.

‘Intervisie zie ik als een spiegel die je wordt voorgehouden door iemand zonder belangen en vooroordelen: de intervisiebegeleider. Door die spiegel kijk je, samen met je collega’s, vanuit een ander perspectief naar situaties en naar jezelf.

Tijdens intervisie bespreken we zaken die er binnen het team gebeuren, of in je eigen dagelijks werk. Je krijgt er de ruimte om te vertellen hoe je je voelt en waar je mee zit. Het kan iets heel basaals zijn, iets kleins waar je in je werk tegen aanloopt, maar soms gaat het ook dieper, bijvoorbeeld over wat ervaringen in je werk met jou persoonlijk doen. Niets is te gek, je kan alles inbrengen wat je wil.’

Helpend advies

‘Een klein voorbeeldje is die keer dat ik me afvroeg of mijn handelen wel helemaal correct was. Ik kwam ik eens een van mijn jongeren tegen op een drukke plek waar ook veel andere jongeren waren. Ze vroeg me om een inhoudelijk advies over een juridische zaak. Ik twijfelde even, maar ging toch op haar vraag in. En voor ik het wist was ik met meerdere jongeren verwikkeld in een heftige discussie.

Dat liep niet lekker, ik sloot het niet lekker af, en het hielp haar op dat moment ook niet. Dat is iets wat ik dan in de intervisie bespreek: hoe had ik dat op dat moment anders kunnen doen? De intervisiebegeleider zorgt ervoor dat iedereen op een helpende manier advies geeft, en dat je goed kijkt naar je eigen handelen.’

Teamband

‘Intervisie is ook erg goed geweest voor onze teamband. Als straathoekwerker zijn we vaak individueel aan het werk. We zijn druk met onze eigen jongeren. We waren een relatief nieuw team en zoekende in hoe we open en eerlijk met elkaar konden communiceren.
De intervisiebegeleider heeft ons geholpen om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te gaan. Door de begeleiding hebben we geleerd om zonder terughoudendheid en met respect te delen wat er in ons omgaat. We zijn transparanter en hebben meer inzicht in elkaars werk. Er is meer onderling vertrouwen, we staan er echt voor elkaar.’
Daardoor zijn ook onze vergaderingen en casuïstiekbesprekingen beter geworden. We zijn eerlijk naar elkaar en kunnen elkaar aanspreken op een zuivere manier. Er is veel meer cohesie in het team. Daar ben ik trots op, en intervisie heeft daar zeker aan bijgedragen.’

Profijt voor jongeren

‘Intervisie komt zo niet alleen de onderlinge sfeer, maar ook ons werk ten goede. We doen vaker een beroep op elkaars expertise, helpen elkaar waar nodig, en daar hebben de jongeren profijt van.

Voor mij is intervisie is een moment waarop je niet veroordeeld en beoordeeld wordt. Het is een vrijplaats waar alles gezegd kan worden, en waar je jezelf kan zijn. En het is vaak ook nog heel gezellig.’

Wil jij ook in een organisatie werken waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling? Waar je iets betekent voor mensen in kwetsbare situaties?

Lees meer over werken bij perMens.

Ik zoek contact met iemand in:
Gerelateerde pagina's:
over perMens + werken bij - Missie kernwaarden / / css in advanced

Onze kernwaarden

We werken op basis van vier kernwaarden
Teams
Mohamed is straathoekwerker in team Nieuw West. Voor hem is intervisie een vrijplaats waar alles gezegd kan worden. Het resultaat? Open en eerlijke communicatie in het team en betere hulp aan de jongeren.
Teamleden
Abdallah Mostafa
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0610539892
Abdelhamid Ait Rkia
Teamleider
MW Uithoorn
0638688258
Abdelhamid Lkataui
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Oost
0614013701
Abdellah Achaaoui
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0628907049
Abdessamad Attahiri
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0653525125
Abdullah el Bacha
Straathoekwerker Zuidoost
MW Veldwerk Amsterdam
0614013021
Abrahiem el Haouari
Teamleider
MW gebiedsteam Zuid
0643168488
Adil el Bacha
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Centrum
0640875004
Ahlam Akachaou
Meidenstraathoekwerker
Gebiedsteam Zuidoost
0631022118

In Intervisie als vrijplaats vind je:

Locatie
Intervisie als vrijplaats


Vacatures
Solliciteer direct voor
Intervisie als vrijplaats!

CV

Motivatiebrief

Toegestane bestandtypen: pdf, doc, docx. Max. bestandsgrootte: 32mb

Je gegevens worden eenmalig verstuurd via e-mail naar de contactpersoon van deze vacature.

Gerelateerde nieuwsberichten:

23 april 2024

‘Intervisie haalt je uit je groef’

Expertisecentrum

perMens expertisecentrum

Het expertisecentrum van perMens biedt trainingen, doet onderzoek, publiceert en zet maatschappelijke issues op de agenda.

Actieonderzoek door perMens

Bij perMens doen we veel actie-onderzoek, in en samen met de praktijk. De kennis die we opdoen geeft inzicht in sociale problematiek en draagt bij aan betere zorg en ondersteuning.

Met kennis uit onderzoek versterken we het professioneel handelen van medewerkers in het sociaal domein. Ook agenderen we maatschappelijke problemen én oplossingen.

Trainingen van perMens voor professionals

Trainingen geven we aan professionals in het sociaal domein en andere geïnteresseerden.

Expertise nodig?

Onze expertise delen we met lokale en landelijke overheid, met partners, professionals en publiek.

Zoek je een expert voor een lezing, interview of achtergrond- informatie? Heb je advies nodig over maatschappelijke issues? Zoek je een training?

Neem contact op.