De begeleiding verschilt per woonlocatie. Op de ene plek is er 24 uur per dag iemand aanwezig. Op andere locaties komt je persoonlijke begeleider op afspraak bij je langs.
Welke begeleiding krijg ik op De Brecht?
De Brecht is onze woonlocatie voor beschermd verblijf voor jongeren tussen de 18 en 22 jaar. Hier is 24 uur per dag begeleiding aanwezig die je kan ondersteunen bij praktische zaken zoals het huishouden, gezond eten en hygiëne.
Ook krijg je een eigen persoonlijke begeleider. Die helpt je bij dat wat jij nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen.
Samen met je begeleider stel je een concreet en haalbaar begeleidingsplan op. In het plan staan jouw persoonlijke doelen. Bijvoorbeeld doelen over je financiën, over werk, school en vrienden. Maar ook over wat je moet kunnen om op jezelf te gaan wonen.
Je spreekt iedere week met je begeleider af om aan het plan te werken.
Heb je nog geen dagbesteding? Dan ga je met je begeleider ook op zoek naar een zinvolle dagbesteding. Dat kan werk, vrijwilligerswerk of iets anders zijn.
Welke begeleiding krijg ik op de Eerste Helmersstraat en de Waldenlaan?
De Eerste Helmersstraat en de Waldenlaan zijn woonlocaties voor begeleid wonen. Dat betekent dat er niet 24 uur per dag begeleiding aanwezig is, maar dat je een persoonlijk begeleider krijgt die ongeveer een keer per week bij je langskomt.
De begeleider ondersteunt jou bij wat jij nodig hebt. Samen stel je een concreet en haalbaar begeleidingsplan op. Daarin staat wat jij graag wil bereiken en wat je nodig hebt om uiteindelijk zelfstandig te kunnen wonen.
Op de Eerste Helmersstraat zijn tien kamers met gedeelde badkamers en keukens voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar. Op de Waldenlaan zijn twee appartementen beschikbaar met ieder drie kamers, voor jongeren vanaf 18 jaar. Je woont daar dus met twee andere jongvolwassenen in één appartement. Je hebt je eigen kamer.
Welke begeleiding krijg ik in een omslagwoning?
Woon je in een omslagwoning? Dan krijg je intensieve ondersteuning van een ambulant begeleider. Die bezoekt jou wekelijks thuis. De begeleider ondersteunt je bij het werken aan je doelen en je weg vinden in de wijk.
Je begeleider kan je bijvoorbeeld helpen met het vinden van een dagbesteding en het uitbreiden van je sociaal netwerk. Je kan ook ondersteuning krijgen bij je financiën, het aanvragen van toeslagen en je administratie.
Samen bepaal je welke doelen jij moet halen om de woning op jouw naam te krijgen. Als het goed gaat, bouwen we de begeleiding stap voor stap af.
Je krijgt bij de start ook een kennismakingsgesprek met iemand van de woningcorporatie. Je voortgang wordt minstens eens per jaar met de corporatie geëvalueerd.
Heb je je doelen bereikt en heb je de ondersteuning van je ambulant begeleider niet meer nodig? Dan komt de woning op jouw naam te staan en stopt de begeleiding van perMens. Je huurt de woning dan zelf van de woningbouwcorporatie. Als het nodig is, krijg je daarna nog begeleiding van het buurtteam.