Dan is een eigen plek de eerste stap om je leven weer op de rit te krijgen. Dat kan bij woonlocatie de Brecht in Amsterdam.
Op onze locatie De Brecht wonen 30 jongeren. Iedere jongere krijgt ondersteuning van een begeleider van perMens. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Je kunt met al je vragen bij hen terecht.
Voor wie is De Brecht?
De Brecht is voor jongeren van 18 tot en met 22 jaar die begeleiding bij wonen nodig hebben.
Hoe ziet een woning in De Brecht eruit?
De Brecht bestaat uit twee gebouwen: een hoofdgebouw van vier lagen en een gebouw ernaast van 5 lagen. In totaal zijn er 17 appartementen.
Je deelt een appartement met keuken met twee of drie andere jongeren. Je hebt een eigen kamer.
Je eigen kamer heeft een wastafel. Er staat een bed, kledingkast, tafel, stoel, een lamp en er hangen gordijnen. Je mag roken op je kamer.
De wc en de douche deel je met één of twee andere bewoners.
Mag ik bezoek ontvangen in De Brecht?
Je mag bezoek ontvangen. Meld je bezoek wel even aan bij de begeleiding. Er mag maximaal drie nachten per week iemand blijven logeren. Ook je logé moet zich vooraf melden en legitimeren bij de begeleiding.
Wat kost wonen in De Brecht?
De Brecht is een beschermd verblijf-voorziening. Om hier te wonen moet je een eigen bijdrage betalen. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van je inkomen en/of uitkering. Je kunt je eigen bijdrage uitrekenen op www.hetCAK.nl
Waar ligt De Brecht?
De Brecht ligt aan de Berthold Brechtstraat 655, 1102 RS in Amsterdam
De locatie is telefonisch te bereiken via 088 – 4454150
Waar kan ik na De Brecht gaan wonen?
Vanuit De Brecht kun je doorstromen naar een passende woonplek die aansluit bij jouw situatie op dat moment. De GGD bepaalt uiteindelijk welke plek dit wordt.
Hoe kom ik in aanmerking voor De Brecht?
De GGD in Amsterdam bepaalt of je in aanmerking komt voor beschermd verblijf in De Brecht.
Je begeleider, hulpverlener of behandelaar kan je aanmelden bij de GGD. Een behandelaar is bijvoorbeeld je huisarts, arts of psychiater.
Na de aanmelding bespreekt een medewerker van de GGD je situatie met jou en je behandelaar. Daarna bekijkt de GGD of de 24-uursopvang voor jou geschikt is.
Heb je nog geen begeleider, hulpverlener of (huis)arts? Neem dan contact op met Buurtteam Amsterdam. Daar werken mensen die je verder kunnen helpen.