Herstart­studio’s

Werkvelden / Deelnemers / Clienten / Professionals / Expertisecentrum / Over perMens / Nieuws / Vacatures / Werken
Ben je bijna zover dat je volledig op jezelf kan wonen? Maar heb je soms nog wat ondersteuning nodig? Dan kun je wonen in een van onze herstartstudio’s.

In de herstartstudio’s maak je een (nieuwe) start met op jezelf wonen. Je woont grotendeels op jezelf, krijgt begeleiding, maar ook veel verantwoordelijkheden. Je bouwt zelfvertrouwen op, waardoor je daarna volledig op jezelf kan wonen.

Voor wie zijn herstartstudio’s?

Herstartstudio’s zijn voor mensen vanaf 18 jaar die nu nog begeleiding nodig hebben, maar in de nabije toekomst wel zelfstandig kunnen  wonen.

Wonen in een herstartstudio is een tussenstap tussen volledig begeleid wonen en zelfstandig wonen met ambulante begeleiding van perMens.

Er is in een herstartstudio niet altijd begeleiding aanwezig. Mensen die in de herstartstudio’s aan de Jan Rebelstraat wonen kunnen in geval van nood wel de receptie van de 24-uurs-woonvoorziening van perMens bereiken. Deze voorziening bevindt zich vlakbij.

Lees hier meer over onze begeleiding bij wonen.

Hoe ziet een herstartstudio eruit?

Een herstartstudio is een zelfstandige woning van ongeveer 20 – 30 m2. Je hebt een eigen voordeur, een woon- en slaapkamer met keukenblok en een eigen badkamer met douche en toilet. De woning is niet gemeubileerd, je richt hem zelf in. Er is geen gemeenschappelijke ruimte.

De studio is je eigen woning, dus je mag er onbeperkt bezoek ontvangen, zolang dit niet voor overlast zorgt. Samenwonen mag niet.

Waar vind ik de herstartstudio’s?

De herstartstudio’s staan op twee locaties in Amsterdam: in de Jan Rebelstraat en in de Dolhaantjesstraat. In totaal zijn er 105 herstartstudio’s.

De herstartstudio’s aan de Jan Rebelstraat liggen op een industrieterrein in Osdorp, op loopafstand van het Dijkgraafplein. Daar zijn winkels en buurtvoorzieningen. De studio’s zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De herstartstudio’s aan de Dolhaantjesstraat zijn in 2017 gebouwd. Ze liggen in een rustige woonwijk met een eigen tuin en veel groen. Er is een winkelcentrum en buurthuis op loopafstand.

Op wiens naam staan de herstartstudio’s?

De herstartstudio’s zijn van de woningbouwcorporatie. perMens huurt de woning van de woningbouwcorporatie, en jij huurt de woning weer van perMens.

Je schrijft je in op het adres van je studio. Je krijgt huurtoeslag als je daarvoor in aanmerking komt.

Wat kost het wonen in een herstartstudio?

Je betaalt huur voor de herstartstudio aan perMens.

De hoogte van de huur is afhankelijk van de grootte van de studio. Je betaalt ook servicekosten, zoals gas, water, licht en onderhoudskosten.

Hoe kom ik in aanmerking voor een herstartstudio?

De Centrale Toegang van de GGD in Amsterdam bepaalt of je in aanmerking komt voor een herstartstudio.

Je begeleider, hulpverlener of behandelaar kan je aanmelden bij de GGD. Een behandelaar is bijvoorbeeld je huisarts, arts of psychiater.

Een medewerker van de GGD bespreekt je situatie met jou en je behandelaar. Daarna bekijkt de GGD of een herstartstudio geschikt is.

Kom je in aanmerking voor een herstartstudio, dan kom je eerst op de wachtlijst te staan. Ondertussen krijg je dan begeleiding van perMens. Zodra er plek voor jou is, verhuis je naar de herstartstudio.

Heb je nog geen begeleider, hulpverlener of arts? Neem dan contact op met Buurtteam Amsterdam. Daar werken mensen die je verder kunnen helpen.

Waar kan ik na de herstartstudio gaan wonen?

Je woont maximaal twee jaar in een herstartwoning. Daarna verhuis je naar een eigen woning of naar een van onze omslagwoningen.

Ik zoek contact met iemand in:
Gerelateerde pagina's:
over perMens + werken bij - Missie kernwaarden / / css in advanced

Onze kernwaarden

We werken op basis van vier kernwaarden
Teams
Ben je bijna zover dat je volledig op jezelf kan wonen? Maar heb je soms nog wat ondersteuning nodig? Dan kun je wonen in een van onze herstartstudio’s.
Teamleden
Abdallah Mostafa
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0610539892
Abdelhamid Ait Rkia
Teamleider
MW Uithoorn
0638688258
Abdelhamid Lkataui
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Oost
0614013701
Abdellah Achaaoui
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0628907049
Abdessamad Attahiri
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0653525125
Abdullah el Bacha
Straathoekwerker Zuidoost
MW Veldwerk Amsterdam
0614013021
Abrahiem el Haouari
Teamleider
MW gebiedsteam Zuid
0643168488
Adil el Bacha
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Centrum
0640875004
Ahlam Akachaou
Meidenstraathoekwerker
Gebiedsteam Zuidoost
0631022118

In Herstart­studio’s vind je:

Locatie
Herstart­studio’s


Vacatures
Solliciteer direct voor
Herstart­studio’s!

CV

Motivatiebrief

Toegestane bestandtypen: pdf, doc, docx. Max. bestandsgrootte: 32mb

Je gegevens worden eenmalig verstuurd via e-mail naar de contactpersoon van deze vacature.

Gerelateerde nieuwsberichten:

26 april 2024

Hassan (36): ‘Ik leefde onder een donkere wolk’

Expertisecentrum

perMens expertisecentrum

Het expertisecentrum van perMens biedt trainingen, doet onderzoek, publiceert en zet maatschappelijke issues op de agenda.

Actieonderzoek door perMens

Bij perMens doen we veel actie-onderzoek, in en samen met de praktijk. De kennis die we opdoen geeft inzicht in sociale problematiek en draagt bij aan betere zorg en ondersteuning.

Met kennis uit onderzoek versterken we het professioneel handelen van medewerkers in het sociaal domein. Ook agenderen we maatschappelijke problemen én oplossingen.

Trainingen van perMens voor professionals

Trainingen geven we aan professionals in het sociaal domein en andere geïnteresseerden.

Expertise nodig?

Onze expertise delen we met lokale en landelijke overheid, met partners, professionals en publiek.

Zoek je een expert voor een lezing, interview of achtergrond- informatie? Heb je advies nodig over maatschappelijke issues? Zoek je een training?

Neem contact op.