Jan Rebelstraat

Werkvelden / Deelnemers / Clienten / Professionals / Expertisecentrum / Over perMens / Nieuws / Vacatures / Werken
Ben je dak- en thuisloos? Zoek je een plek waar je op adem kunt komen? Of kun je niet op jezelf wonen vanwege psychische problemen?

Dan kun je wonen op onze woonvoorziening aan de Jan Rebelstraat in Amsterdam Nieuw-West. Op de Jan Rebelstraat kun je op adem komen. Je kan er ook voor langere tijd onder begeleiding blijven wonen.

Voor wie is de Jan Rebelstraat?

De Jan Rebelstraat is een 24-uursopvang voor mensen vanaf 23 jaar die veel begeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze kampen met psychiatrische problemen, een (licht) verstandelijke beperking en/of verslaving.

Deze vorm van opvang wordt ook wel beschermd verblijf genoemd.

Aan de Jan Rebelstraat zijn zowel woningen voor mensen die langdurige zorg met verblijf nodig hebben vanwege chronische geestelijk gezondheidsproblemen (Wlz) als voor mensen die korte of langere tijd beschermd willen verblijven.

De Jan Rebelstraat wordt een 24-uursopvang genoemd, omdat er 24 uur per dag begeleiding aanwezig is. Ook krijg je een persoonlijke begeleider.

Er zijn 75 appartementen, waarvan 25 appartementen waarbij je de keuken, wc en douche deelt. Deze appartementen zijn voor mensen die kortere tijd blijven.

Lees meer over onze begeleiding bij beschermd verblijf.

Hoe ziet een woning aan Jan Rebelstraat eruit?

De meeste nieuwe bewoners wonen eerst op een kamer met wastafel en gedeelde badkamer en keuken. Er is een gezamenlijke waskamer, eetkamer en keuken, huiskamer en dakterras.

Mensen die voor langere tijd aan de Jan Rebelsstraat blijven wonen, wonen in een studio van 25m2. Hier heb je een eigen badkamer en keuken.

Je appartement is ingericht met een bed, kledingkast, tafel, stoel, lamp, gordijnen en kapstok. Je krijgt een koffiezetapparaat, pannenset, borden, bestek en glazen. Ieder weekend krijg je een schoonmaakpakket. Iedere twee weken krijg je een pakket met koffie, thee, suiker, melk en wc-papier.

Er is een grote gezamenlijke keuken, woonkamer en activiteitenruimte. Als je gaat wonen op de Jan rebelstraat kijk je samen met je ambulant begeleider of je zelf kookt of dat je mee-eet. Je kan zelf koken in je appartement of in een van de gezamenlijke keukens.

Mag ik bezoek ontvangen?

Je mag bezoek ontvangen tot 23:00 uur. Je moet je bezoek altijd aanmelden bij de begeleiding. In overleg mag er drie nachten per week iemand blijven logeren. De logé moet je vooraf aanmelden en hij of zij moet zich bij binnenkomst legitimeren.

Wat kost wonen aan de Jan Rebelstraat?

De Jan Rebelstraat is een beschermd verblijf-voorziening. Om hier te wonen moet je een eigen bijdrage betalen. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van je inkomen en/of uitkering. Je kunt je eigen bijdrage uitrekenen op www.hetCAK.nl

Waar ligt de Jan Rebelstraat?

Het adres van deze locatie is: Jan Rebelstraat 20, 1069 CC Amsterdam

De locatie is telefonisch te bereiken via 088 – 445 41 00.

Bekijk deze en andere woonlocaties op de kaart.

Waar kan ik hierna gaan wonen?

Vanuit deze locatie kun je bijvoorbeeld doorstromen naar een herstartstudio, omslagwoning of eigen woning met ondersteuning van perMens. Heb je voor altijd zorg en ondersteuning nodig? Dan kun je, afhankelijk van je indicatie, ook op deze locatie ook blijven wonen.

Hoe kom ik in aanmerking voor beschermd wonen op de Jan Rebelstraat?

De Centrale Toegang van de GGD of het zorgkantoor bepaalt of je in aanmerking komt voor een appartement op de Jan Rebelstraat. Dat is afhankelijk van je indicatie.

Je begeleider, hulpverlener of behandelaar kan je aanmelden bij de GGD. Een behandelaar is bijvoorbeeld je huisarts, arts of psychiater. Een medewerker van de GGD bespreekt je situatie met jou en je behandelaar. Daarna bekijkt de GGD of de Jan Rebelstraat een geschikte plek is voor jou.

Heb je een indicatie voor langdurige zorg? Dan loopt de aanmelding via het zorgkantoor. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)? Doe de Wlz-check.

Geen verwijzer?

Heb je nog geen begeleider, hulpverlener of (huis)arts? Weet je niet welke ondersteuning het beste bij je past? Neem dan contact op met Buurtteam Amsterdam. Daar werken mensen die je verder kunnen helpen.

Vragen?

Wil je meer informatie over de functie, het team of over perMens? Neem gerust contact op met , , via .

Solliciteer direct

Wil je direct solliciteren? Vul ons sollicitatieformulier in en stuur je cv en een korte motivatie mee. Dit kan tot .

Na je sollicitatie

Na je sollicitatie ontvang je een automatische bevestiging per e-mail. Daarna hoor je zo snel mogelijk van ons.

Ik zoek contact met iemand in:
Gerelateerde pagina's:
over perMens + werken bij - Missie kernwaarden / / css in advanced

Onze kernwaarden

We werken op basis van vier kernwaarden
Teams
Ben je dak- en thuisloos? Zoek je een plek waar je op adem kunt komen? Of kun je niet op jezelf wonen vanwege psychische problemen?
Teamleden
Abdallah Mostafa
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0610539892
Abdel Ben Mesaoud
Trajectbegeleider NewFuture
MW Haarlem en Zandvoort
0628538435
Abdelhamid Ait Rkia
Teamleider Nieuw West en Uithoorn
MW Uithoorn - MW Nieuw West
0638688258
Abdelhamid Lkataui
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Oost
0614013701
Abdellah Achaaoui
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0628907049
Abdessamad Attahiri
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0653525125
Abdullah el Bacha
Straathoekwerker Zuidoost
MW Veldwerk Amsterdam
0614013021
Abrahiem el Haouari
Teamleider
MW gebiedsteam Zuid
0643168488
Adil el Bacha
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Centrum
0640875004

In Jan Rebelstraat vind je:

Locatie
Jan Rebelstraat


Vacatures
Solliciteer voor
Jan Rebelstraat!

Je solliciteert via ons ‘Werken bij’ portaal. Dit portaal opent in een nieuw tabblad.

Gerelateerde nieuwsberichten:

11 juni 2024

Hospitaal voor gebroken beeldjes

11 december 2023

‘Iedereen verdient een eigen plek’

Expertisecentrum

perMens expertisecentrum

Het expertisecentrum van perMens biedt trainingen, doet onderzoek, publiceert en zet maatschappelijke issues op de agenda.

Actieonderzoek door perMens

Bij perMens doen we veel actie-onderzoek, in en samen met de praktijk. De kennis die we opdoen geeft inzicht in sociale problematiek en draagt bij aan betere zorg en ondersteuning.

Met kennis uit onderzoek versterken we het professioneel handelen van medewerkers in het sociaal domein. Ook agenderen we maatschappelijke problemen én oplossingen.

Trainingen van perMens voor professionals

Trainingen geven we aan professionals in het sociaal domein en andere geïnteresseerden.

Expertise nodig?

Onze expertise delen we met lokale en landelijke overheid, met partners, professionals en publiek.

Zoek je een expert voor een lezing, interview of achtergrond- informatie? Heb je advies nodig over maatschappelijke issues? Zoek je een training?

Neem contact op.