Wat doen we

perMens is een welzijnsorganisatie in Amsterdam en is ook actief in Haarlem, Heemstede, Velsen, Zandvoort en Uithoorn. Wij werken voor en met mensen. In situaties waarin mensen het zelf niet meer redden, staan wij naast hen. Samen kijken we naar wat nodig is om weer op eigen benen te staan.

We werken buurtgericht met jongeren, volwassenen en gezinnen. We bieden begeleiding en ondersteunen bij problemen op sociaal, juridisch of financieel gebied en rond onderwijs en gezondheid. Ook organiseren wij allerlei actieve vormen van dagbesteding.

Jongeren en jongvolwassenen

We zoeken jongeren en jongvolwassenen op. We leggen contact en bouwen een vertrouwensband op. We praten met elkaar over wat speelt in hun leven. Op deze manier kunnen we passende begeleiding bieden. We blijven in de buurt en begeleiden waar nodig, samen met ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en collega’s uit ons netwerk. Waar het kan, betrekken we mensen uit de directe omgeving van de jongeren.

Een overzicht van de begeleiding die perMens biedt:

Volwassenen

We zoeken volwassenen op in hun omgeving en werken met hen samen. Dit doen we in onze woonvoorzieningen, bij mensen thuis en in onze gezellige buurtkamers.

Mensen zonder een thuis of dak boven hun hoofd, zoeken we in het park, op straat, in de sportschool of op een andere plek in de buurt. Ook begeleiden we volwassenen bij werk en dagbesteding.

We blijven bij hen in de buurt en begeleiden waar nodig. Dit doen we samen met ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en collega’s uit ons netwerk. Waar het kan, betrekken we mensen uit de directe omgeving van de cliënt.

Een overzicht van de begeleiding die perMens biedt:

Gezinnen

We bieden een veilige plek voor gezinnen en werken ook bij gezinnen thuis. Onze gezinscoaches ondersteunen (alleenstaande) ouders onder andere bij opvoeding, financiën en relaties. We werken met hen samen en betrekken andere organisaties, begeleiders en mensen uit het netwerk van het gezin.

Een overzicht van de begeleiding die perMens biedt: