Straathoek­werk Jeugd

Werkvelden / Deelnemers / Clienten / Professionals / Expertisecentrum / Over perMens / Nieuws / Vacatures / Werken
Ben jij tussen de 12 en 27 jaar? Heb je geen vaste woon- of slaapplek, heb je schulden of andere problemen? Onze straathoekwerkers zijn er voor je.

De straathoekwerker is iemand die jou goed begrijpt. Hij of zij kent het leven op straat goed en weet tegen welke problemen je aan kunt lopen.

Straathoekwerkers zijn er voor alle jongeren en jongvolwassenen die problemen hebben en die het moeilijk vinden om hulp te zoeken of liever geen hulp willen. Bijvoorbeeld omdat ze geen vertrouwen hebben in hulpverlening. Of niet weten waar of waarbij ze hulp kunnen krijgen.

Wat kan een straathoekwerker voor mij doen?

De straathoekwerker staat naast je en komt op voor jouw belang. Je kan met de straathoekwerker over alles praten wat jou bezighoudt. Wil je soms gewoon even samen chillen, zonder te praten, dan kan dat ook.

Samen bekijk je wat er speelt in je leven. Wat is je situatie thuis? Ga je naar school of niet? Zo niet, hoe komt dat precies? Heb je werk en hoe gaat dat? Heb je vrienden?

Je maakt samen een overzicht van je leven op dat moment: wat gaat goed en wat zou je aan willen pakken? Hoe kun je dat het beste doen? Daar helpt de straathoekwerker je bij.

De straathoekwerker weet waar je terecht kan als je schulden hebt, of een (beginnende) verslaving. Of waar je heen kan als je geen dak boven je hoofd hebt, geen vaste verblijfsplaats hebt en vooral bij vrienden slaapt.

Waar vind ik straathoekwerkers?

Straathoekwerkers vind je op plekken waar jongeren zijn, zoals op straat, in parken, bij sportscholen en in buurthuizen. Het is geen hulpverlener die op een kantoortje zit. Straathoekwerkers gaan zelf naar jongeren toe. Als je veel op straat bent, kom je ze wel tegen.

Je kan ook zelf direct contact opnemen met een straathoekwerker. Ga naar onderaan deze pagina naar het team uit jouw buurt en bel, app of mail een van de straathoekwerkers.

Is er straathoekwerk voor meisjes en jonge vrouwen?

Er zijn ook straathoekwerkers voor meisjes en jonge vrouwen. Als meisje of jonge vrouw loop je soms tegen andere problemen aan dan jongens.

Zo kun je je thuis of op straat onveilig voelen, jong zwanger raken of bepaalde problemen hebben met je ouders, waar jongens minder mee te maken hebben.

Het straathoekwerk organiseert speciale activiteiten voor meisjes en geeft voorlichting over vriendschap, seksualiteit, zwangerschap en veiligheid.

‘Street’

Straathoekwerk wordt ook wel ‘Streetcornerwork’ genoemd. Dat is de Engelse term. In de volksmond spreken mensen ook wel over ‘Street’.

Ben je professional en wil je meer weten over de methodiek straathoekwerk? Lees en bekijk alle uitgaven over straathoekwerk bij onze publicaties.

Ik zoek contact met iemand in:
Gerelateerde pagina's:
over perMens + werken bij - Missie kernwaarden / / css in advanced

Onze kernwaarden

We werken op basis van vier kernwaarden
Teams
Ben jij tussen de 12 en 27 jaar? Heb je geen vaste woon- of slaapplek, heb je schulden of andere problemen? Onze straathoekwerkers zijn er voor je.
Teamleden
Abdallah Mostafa
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0610539892
Abdelhamid Ait Rkia
Teamleider
MW Uithoorn
0638688258
Abdelhamid Lkataui
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Oost
0614013701
Abdellah Achaaoui
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0628907049
Abdessamad Attahiri
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Noord
0653525125
Abdullah el Bacha
Straathoekwerker Zuidoost
MW Veldwerk Amsterdam
0614013021
Abrahiem el Haouari
Teamleider
MW gebiedsteam Zuid
0643168488
Adil el Bacha
Straathoekwerker
MW gebiedsteam Centrum
0640875004
Ahlam Akachaou
Meidenstraathoekwerker
Gebiedsteam Zuidoost
0631022118

In Straathoek­werk Jeugd vind je:

Locatie
Straathoek­werk Jeugd


Vacatures
Solliciteer direct voor
Straathoek­werk Jeugd!

CV

Motivatiebrief

Toegestane bestandtypen: pdf, doc, docx. Max. bestandsgrootte: 32mb

Je gegevens worden eenmalig verstuurd via e-mail naar de contactpersoon van deze vacature.

Gerelateerde nieuwsberichten:

21 juni 2024

‘Ik hoop dat andere jongeren ook hulp vragen’

28 september 2023

‘Handboek straathoekwerk legt fundering’

Expertisecentrum

perMens expertisecentrum

Het expertisecentrum van perMens biedt trainingen, doet onderzoek, publiceert en zet maatschappelijke issues op de agenda.

Actieonderzoek door perMens

Bij perMens doen we veel actie-onderzoek, in en samen met de praktijk. De kennis die we opdoen geeft inzicht in sociale problematiek en draagt bij aan betere zorg en ondersteuning.

Met kennis uit onderzoek versterken we het professioneel handelen van medewerkers in het sociaal domein. Ook agenderen we maatschappelijke problemen én oplossingen.

Trainingen van perMens voor professionals

Trainingen geven we aan professionals in het sociaal domein en andere geïnteresseerden.

Expertise nodig?

Onze expertise delen we met lokale en landelijke overheid, met partners, professionals en publiek.

Zoek je een expert voor een lezing, interview of achtergrond- informatie? Heb je advies nodig over maatschappelijke issues? Zoek je een training?

Neem contact op.