De begeleiding verschilt per woonlocatie. Op de ene plek is er 24 uur per dag iemand aanwezig. Op andere locaties komt je persoonlijke begeleider op afspraak bij je langs.
Welke begeleiding krijg ik op de Jan Rebelstraat en de Scheurleerweg?
Woon je op de Jan Rebelstraat of de Scheurleerweg? Dan krijg je intensieve persoonlijk begeleiding bij alles wat met wonen en leven te maken heeft.
Onze begeleiders kunnen je bijvoorbeeld helpen met:
- het op orde brengen van je financiën;
- het opbouwen van een (nieuw) sociaal netwerk;
- meedenken over een plan voor je toekomst.
Op de Jan Rebelstraat en de Scheurleerweg is ook altijd begeleiding aanwezig die je ondersteunt bij praktische zaken, zoals het huishouden, gezond eten en hygiëne.
Hulp bij werk en dagbesteding
Een voorwaarde om op de Jan Rebelstraat of Scheurleerweg te wonen, is dat je werkt of meedoet aan de dagbesteding. Zo krijg je structuur in je dag en maak je contact met anderen.
Activiteitenbegeleiders ondersteunen bij het zoeken naar of vasthouden van werk of een andere dagbesteding. Er is dagbesteding op de locatie zelf, maar je kunt ook deelnemen aan dagbesteding in de wijk.
Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan creatieve en sportieve activiteiten in de dagbestedingsruimte, een computercursus volgen en/of meewerken met een prikploeg die rommel in de buurt opruimt. Bewoners bedenken en organiseren zelf activiteiten, met behulp van begeleider en vrijwilligers. Ook kun je deelnemen aan de buurtcirkel.
Lees meer over wonen op Jan Rebelstraat.
Lees meer over wonen op Scheurleerweg.
Welke begeleiding krijg ik in een herstartstudio?
Woon je in een herstartstudio? Dan krijg je ambulante begeleiding: de begeleider komt op afspraak bij je thuis. Hij of zij kijkt samen met jou wat jij nog nodig hebt om uiteindelijk zelfstandig te wonen. De begeleiding is een verplicht onderdeel van het traject.
Onze ambulant begeleiders ondersteunen bij praktische zaken, zoals het vinden van werk, een opleiding of dagbesteding. We kijken ook mee naar je financiële situatie en wie jou daarbij kan helpen. Alles wat je al kunt en wat goed gaat, doe je zelf.
We zijn er ook voor je als je psychische problemen hebt. Als je je eenzaam voelt en niet weet hoe je een (nieuw) sociaal leven op kan bouwen. Of als je nog met een verslaving kampt.
Mocht je het niet redden in een herstartstudio, dan zoeken we samen naar een passende woonplek met meer begeleiding.
Lees meer over wonen in een herstartstudio.
Meer mensen leren kennen? Zoek een buurtcirkel in jouw buurt.
Welke begeleiding krijg ik in een omslagwoning?
Woon je in een omslagwoning? Dan krijg je intensieve ondersteuning van een ambulant begeleider. Die bezoekt jou wekelijks thuis. De begeleider ondersteunt je bij het werken aan je doelen en je weg vinden in de wijk.
Je begeleider kan je bijvoorbeeld helpen met het vinden van een dagbesteding en het uitbreiden van je sociaal netwerk. Je kan ook ondersteuning krijgen bij je financiën, het aanvragen van toeslagen en je administratie.
Samen bepaal je welke doelen jij moet halen om de woning op jouw naam te krijgen. Als het goed gaat, bouwen we de begeleiding stap voor stap af.
Je krijgt bij de start ook een kennismakingsgesprek met iemand van de woningcorporatie. Je voortgang wordt minstens eens per jaar met de corporatie geëvalueerd.
Heb je je doelen bereikt en heb je de ondersteuning van je ambulant begeleider niet meer nodig? Dan komt de woning op jouw naam te staan en stopt de begeleiding van perMens. Je huurt de woning dan zelf van de woningbouwcorporatie. Als het nodig is, krijg je daarna nog begeleiding van het buurtteam.
Lees meer over wonen in een omslagwoning.
Meer mensen leren kennen? Zoek een buurtcirkel in jouw buurt.
Ervaringsdeskundigen
Behalve van begeleiders van perMens krijg je ook ondersteuning van getrainde ervaringsdeskundigen. Zij weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om je leven op te bouwen als je kampt met schulden, verslaving of andere problemen.